S

teven Dorrestijn is al een tijdje lector Ethiek & Technologie, maar de ceremoniële kant van zijn installatie liet nog even op zich wachten. Maandag 16 oktober hield hij zijn lectorale rede bij Saxion Deventer. Een verslag van een middag vol vragen en verwondering: “Op zoek naar het goede gebruik van technologie.”

Het is feest, op meer dan één manier. 16 oktober 2023 is niet alleen de dag dat Steven Dorrestijn officieel wordt geïnstalleerd als lector Ethiek & Technologie, maar ook de dag dat Stevens vader zijn zevenentachtigste verjaardag viert. De trotste familie van de lector zit vooraan in de goed gevulde theaterzaal van Saxion Deventer.

Als de andere gasten ook plaats hebben genomen en de bijeenkomst is geopend, is het woord aan Anka Mulder, voorzitter van het College van Bestuur van Saxion. Ze begint met een bloemetje voor de jarige vader van Steven, maar daarna richt ze zich in haar korte toespraak tot de lector zelf. Een toespraak waarin het toelaten van twijfels centraal staat; iets wat samenvalt met de levenshouding van de ethicus Steven Dorrestijn. Voordat Anka het podium verlaat, onthult ze nog dat Steven – naast lector en Foucault-kenner – de beste pannenkoekenbakker van de wereld is. Althans, volgens zijn kinderen, die ook in het publiek zitten; het is een knipoog naar Stevens veelzijdigheid.

Lees hier verder: https://www.saxion.nl/nieuws/2023/oktober/steven-dorrestijn-officieel-geinstalleerd-als-lector-ethiek--technologie